ရာသီခ်ိန္မဟုတ္အသီးသီးေအာင္လုပ္နည္း
====================================
#ႂကက္ၪဟိုမုန္းေဆးရည္လုပ္နည္း
ႂကက္ၪအခြံေရာ အသားပါ ၁ ပိသာ။
သႂကား ၁ ပိသာ။
ႏြားႏို႔ ၁ ပုလင္းခြဲ။
ပုဇြန္ေႁခာက္ ၃၀ သား။
အုန္စိမ္းအရည္ ၂ ပုလင္း။
ဆန္ေဆးရည္ ၂ ပုလင္း။
အုန္းႏို ့၁ ပုလင္းခြဲ။
ပဲေစ့ အေညွာက္ေပါက္စ အစိတ္သား။ ပဲေစ့အေညွာက္ေပါက္စဆိုတာကေတာ့ ပဲတီစိမ္းကို ေရစိမ္းႁပီး အဝတ္နဲ႔ထုတ္လားလိုက္ရင္ နာရီ ၂၀ ေလာက္အႂကာမွာ အေညွာက္ေပါက္စ ပဲေစ့ကို ရပါလိမ့္မယ္။
မံုလာၪ ၅၀ သား။
အဲ့ဒါေတြအားလံုးကို ေဖၽာ္ရည္ႂကိတ္စက္နဲ႔ ႂကိတ္ေခၽလို႔ပဲႁဖစ္ႁဖစ္ ေထာင္းေႁခႁပီးေတာ့ႁဖစ္ႁဖစ္ ႁပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ ႂကိတ္စက္နဲ႔ႂကိတ္တဲ့အခါမွာ ေရကို မသံုးပဲ အုန္းရည္၊ ႏို႔ရည္၊ ဆန္ေဆးေရေတြကို ေရာႁပီးႂကိတ္ယူပါ။
အခၽိဳ႔မႈန္႔က ၁၀ သား။
ဂလူးကိုစ့္မႈန္႔က ၁၀ သား။
ဟူးမစ္လို ့ေခၚတဲ့ ေကၽာက္မီးေသြးနဲ႔ဖန္ရည္အမႈန္႔ေရာကၽိဳထားတဲ့ ေဆးမႈန္႔က အစိတ္သား၊
(၀ယ္လို ့မရရင္မထည့္လည္းရတယ္။ သူက မိုလီကြန္းေတြကို အႏုစိတ္ႁဖစ္ႁပီးေပၽာ္ဝင္မႈအားေကာင္းေအာင္လုပ္ေပးတာႁဖစ္ပါတယ္။)
အဲ့ဒါေတြ အားလံုးကို ပံုးတစ္ပံုးမွာ ထည့္ႁပီး ၃ လသိပ္ထားလိုက္ပါ။ ၆ လဆိုရင္ပိုေကာင္းတယ္၊1 ႏွစ္အႂကာဆိုရင္ ပိုႁပီးေကာင္းပါတယ္။
အမၽားနဲ႔လုပ္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ တစ္မၽိဳးကို တစ္ပံုးဆီခြဲလုပ္ထားႁပီး ေနာက္မွလာေရာသံုးတာကပိုေကာင္းပါတယ္။
အခၽိဳးအစားကေတာ့ ၃ ခၽိဳးတစ္ခၽိဳးႁဖစ္ပါတယ္။ ေႁပာခဲ့တဲ့ အရာေတြက ၃ ဆဆိုရင္ သႂကားက တစ္ဆႁဖစ္ပါတယ္။ ႂကက္ၪကေတာ့ တစ္ဆစီႁဖစ္ပါတယ္။ ႂကက္ၪတစ္ဆကို အခၽိဳကတစ္ဆနဲ႔ပံုးထဲမွာသိပ္ ထားရမွာႁဖစ္ပါတယ္။
ေၿမၾကီး (အပင္ရင္း)တြင္ ပက္ဖ်န္းရန္ ၾကက္ဥေဟာ္မုန္းေဆးရည္ ၁ လီတာ ကို ေရလီတာ ၂၀၀ ႏွင့္ ပက္ဖ်န္းရန္။ (၁၅ရက္တစ္ခါ)
အရြက္ကိုပက္ဖ်န္းရန္ ၾကက္ဥေဟာ္မုန္းေဆးရည္ ၃၀၀ စီစီ ကို ေရလီတာ ၂၀၀ ႏွင့္ ပက္ဖ်န္းရန္။ (၁၀ ရက္ တစ္ခါ)
Credit: Win Myint IQwin Farm
Copy ေမာင္ သာခြ



Comments
Post a Comment